luchtfoto-voorzijde_01.jpg

Nieuws

Bidfood verkoopt 73.975 m² grond aan ProDelta Real Estate Development in Ede

ProDelta Real Estate Development heeft ruim 7 hectare grond gekocht van Bidfood gelegen aan de Frankeneng 18 in Ede. De oude opstallen zijn in opdracht van Bidfood circulair gesloopt. Zo is de staalconstructie van de voormalige hoge loods gedemonteerd en worden hiervan momenteel in Nederland twee nieuwe loodsen gebouwd. Ook andere vrijkomende grondstoffen zijn weer ingezet als bouwstof en repack.

Op onderhavig perceel gaat ProDelta een hypermodern gasloos logistiek complex realiseren met een minimale BREEAM certificering Excellent. Tevens zal het gebouw een WELL certificering krijgen. Het totale logistieke complex zal ruim 42.000 m2 warehouse omvatten, te verdelen over 4 units. De start bouw is gepland voor mei 2021.

Opvallend is de in dit gebouw te realiseren vrije stapelhoogte. ProDelta zal als één van de eerste ontwikkelaars in Nederland een vrije stapelhoogte realiseren van 15,20 meter. Hiermee speelt ProDelta in op de toenemende schaarste aan geschikte bedrijventerreinen in Nederland.

Over Bidfood

Bidfood is een horeca groothandel voor de professionele keuken en heeft inmiddels de grootste online marktplaats in foodservice. De organisatie telt in Nederland 1.700 medewerkers, een vloot van 350 vrachtwagens, 25.000 verschillende klanten en 17 vestigingen. Bidfood Nederland maakt onderdeel uit van internationaal foodservicebedrijf Bidfood, dat actief is in 30 landen.

Bidfood werd bij de transacties commercieel geadviseerd door 1530 Real Estate in collegiale samenwerking met JLL en juridisch door Wilnis House Advocatuur. ProDelta werd juridisch begeleid door Loyens & Loeff.

Namens ProDelta Real Estate Development zullen 1530 Real Estate en Zoonen Commercieel Vastgoed belast worden met de verhuur.

Foto 3
Luchtfoto voorzijde 01