Prodelta_180223_32P7318_fbvdw-Large.jpg

Distriport Tiel

Distriport Tiel is gelegen aan de Riemsdijk 1/Grote Wei 2 op bedrijventerrein Medel in Tiel. Medel, ligt direct aan het Amsterdam-Rijnkanaal en rijksweg A15. De centrale ligging van Medel is ideaal voor logistiek dienstverleners. Dit wordt versterkt door de naast het complex gerealiseerde barge terminal van de CTU. Het bestaande gebouw aan de Riemsdijk 1 werd in 2010 door ProDelta verworven middels een sale & leaseback met huurder DHL. Dit distributiecentrum omvat ca. 19.848 m² warehouse en 2.620 m² kantoorruimte. In 2018 heeft ProDelta dit bestaande distributiecomplex uitgebreid met ruim 14.000 m² warehouse met 2.400 m² kantoorruimte. De uitbreiding is langjarig verhuurd aan King Nederland BV.

Status

Verhuurd

Bereikbaarheid

Weg:
Distriport Tiel is centraal gelegen in Nederland. Het distributiecomplex ligt direct aan de A15 (Rotterdam – Elst) en in de directe nabijheid van de snelwegen A2 (Amsterdam – Maastricht), A12 (Den Haag-Utrecht-Arnhem) en A50 (Arnhem- Eindhoven). Deze wegen bieden een uitstekende connectie met de Rotterdamse havens, Schiphol, België en Duitsland.

Openbaar vervoer:
Het centraal station van Tiel bevindt zich op een afstand van 5,7 kilometer en heeft goede trein- en busverbindingen met diverse plaatsen. Er is echter geen directe binding per openbaar vervoer tussen station Tiel en bedrijvenpark Medel. De dichtstbijzijnde bushalte, de Beldert, ligt op ruim 20 minuten lopen vanaf Medel. Om dit probleem te ondervangen reed er tot voor kort speciaal bedrijfsvervoer tussen station Tiel en Medel: de Medelbus. Momenteel wordt een voortgang van dit project onderzocht.

Water:
Direct naast Distriport Tiel ligt de nieuw gerealiseerde Barge Terminal Tiel aan het Amsterdam-Rijnkanaal. De containerterminal wordt geëxploiteerd door de CTU die onderdeel uitmaakt van de Theo Pouw Groep, een veelzijdige toeleverancier voor de grond-, weg-, water- en betonbouw. De relatie met Theo Pouw onderstreept de krachtige potentie van CTU als full service open containerterminal, met een eigen (multimodale) visie op de toekomst. De terminal in Tiel beschikt over een 200 meter lange laad- en loskade, een havenkraan en een reeferstack om koelcontainers van stroom te voorzien.

Distriport Tiel

Adres

De Riemsdijk 1, Grote Wei 2
4004 LC, 4004 LW Tiel
Nederland

Metrage

Warehouse: 33.959 m²
Kantoorruimte: 5.024 m²

Locatie